Allt Du Behöver Veta om Cykelsitsar

Välkommen till vår samlingssida om cykelsitsar. Här hittar du all information vi har satt ihop om just cykelsitsar. Härifrån kan du sedan klicka dig vidare beroende på vad det är för hjälp eller tips du söker just idag!

Vad Vill Du Göra?

En liten bit längre ner på denna sida hittar du en snabböverblick över våra toppval bland de olika typerna av Cykelbarnstolar. Du hittar även våra övriga artiklar om cykelsitsar.

Att kunna cykla tillsammans med sitt eller sina barn är på många sätt fantastiskt. Dels självklart som transportmedel men också som ett sätt att umgås, att göra något tillsammans.

Och du har flera olika möjligheter att få med dig barnen på din cykel. Cykelsits, cykelkärra, påhängscyklar - alla kan användas för att cykla med barnen.

Här koncentrerar vi oss alltså på cykelbarnstolen, vi kommer även att kalla dem cykelsits eller bara cykelstol. Kärt barn har många namn heter det och det gäller här också 🙂

Cykelsitsen är, enligt oss, det smidigaste och enklaste sättet att transportera barn på/med cykel.

Den sitter på din cykel och riskerar således inte att vara i vägen för trafik och du har en hyfsad överblick och kontakt med barnet.

Bästa Cykelsitsen - 3 av Våra Favoriter

Notera: En del länkar i denna artikel är affiliatelänkar från bl a amazon.se, cdon.se och jollyroom.se. Mer information hittar du här.

RAMMONTERAD

Britax - Jockey 2 Comfort Cykelsits

Britax - Jockey 2 Comfort

Från 9 mån till 22 kg

Snabbfäste

Kan fällas

Monteras på ramen


PAKETHÅLLSMONTERAD

Hamax - Caress Carrier Barncykelstol

Hamax - Caress Carrier

Från 9 mån till 22 kg

Snabbfäste

Kan fällas

Passar Elcyklar

Monteras på pakethållare

FRONTMONTERAD

Thule - Yepp Nexxt Mini

Thule - Yepp Nexxt Mini

Från 9 mån till 15 kg

Snabbfäste

Närkontakt med Barnet

Monteras vid styret


Detta är bara ett snävt urval av de bästa cykelsitsarna. Vi har en mer utförlig samling av marknadens bästa här.

Vad är en Cykelsits?

En barncykelstol är en sits som du placerar på din cykel, antingen baktill på eller över pakethållaren eller också framme vid styret.

Vilket som passar dig bäst beror bland annat på hur din cykel ser ut. Med stolen på plats placerar du sedan barnet där och spänner fast säkerhetsselen (självklart ska hjälm användas, båda av barn som dig) och cyklar iväg. Låter smidigt, eller hur?

Perfekt när ni ska cykla till affären, dagis eller på en liten utflykt.

En cykelsits kan du antingen låta sitta kvar även om du inte alltid skjutsar barn eller enkelt plocka bort om du tycker den är i vägen. Speciellt rammonterade sitsar är enkla att tillfälligt montera bort.

Den kostar från runt 500 kr upptill 2000 kr och går att använda till barn från 9 månader upp till ungefär 22 kg!

Cykelstol med mer än 1 barn

Visste du förresten att du kan använda cykelsits även för mer än ett barn. Använder du en frontmonterad och en bakmonterad stol så får du med dig t ex tvillingarna. Det fungerar faktiskt ganska bra men vår rekommendation är dock att du istället använder dig av en cykelkärra.

Vi bygger kontinuerligt på med mer material om cykelsitsar och alla andra områden som vi täcker här på cyklo.se. Om du saknar information finns det en möjlighet att det ligger och bakas (skrivs 🙂 ) just i detta nu. Men ta gärna kontakt med oss om du saknar något eller inte fått svar på just din fråga. Vi har säkerligen missat en del så hjälp är alltid välkommet!


Artikel senast uppdaterad: 18 augusti, 2023

Artikel publicerad: 13 mars, 2019


Vill du koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev?