Om Cyklo.se

Hej, kul att du är här.

Vi som driver denna sida är dedikerade Cyklister. Men kanske inte riktigt i den mening du nu tänker.

Det vill säga att vi ligger och loggar mil på vägarna eller dunkar runt på sköna stigar i skogen, vi gör dock det också.

Utan det vi syftar på är att vi gillar att cykla och göra det till en happening för hela familjen. Vi vill att barn och respektive också ska kunna ha kul på cykel, tillsammans!

Vad Du kan läsa om här på Cyklo.se

Vi vill här göra det enklare att cykla. Att få fler att välja cykeln och tipsa om bra produkter som gör att fler kan uppleva cykelns fantastiska egenskaper och fördelar.

Vi ger råd och tips om olika cykeltillbehör som t ex:

Balanscyklar (eller Springcyklar)

Den bästa förstacykeln för dina barn!

Kanske ett lite stort och kaxigt påstående men faktum är att det i många (alla?) fall stämmer. Ditt barn lär sig direkt balans och utvecklar en känsla för cykeln.

Vi hoppas här kunna göra så att du, och andra föräldrar, väljer denna typ som förstacykel till sina barn. Det är något ni inte kommer behöva ångra.

—> Mer om Balanscyklar

Cykelkärror

Det perfekta transportmedlet för Barn, Packning eller Husdjur!

Att rulla väg med en ny fräsch cykelkärra lastad med ditt/dina barn mot en mysig picknick. Ett ganska så trevligt scenario och faktum är att det inte är så svårt eller speciellt dyrt.

Vi hoppas kunna guida dig rätt här, när det kommer till hur du väljer den bästa kärran efter dina preferenser och önskemål.

—> Mer om Cykelkärror

Cykelbarnstolar (eller Cykelsitsar)

Ta med spädbarn på cykeltur!

Med en cykelsits kan du få med dig väldigt unga barn på din egna cykel. Vi kan garantera att barnet kommer älska att få hänga med pappa eller mamma ut på vägarna.

Det finns flera olika modeller och saker att tänka på när du ska köpa. Men detta hjälper vi dig med.

—> Mer om Cykelsitsar

Dubbdäck till din Cykel

Cykla tryggt och säkert även på vintern!

En produkt som vi absolut kan rekommendera är alltså cykeldubbdäck.

Vår förhoppning är att även du som kanske tvekar inför att bege dig ut på cykeln vintertid – ska våga ta steget ut även denna kallare årstid. När snön och isen ligger.

Tänk dig att luften är klar och innehåller en massa syre, ljuset (så länge solen är uppe) är energigivande – det finns egentligen bara fördelar 🙂

Har man dock vissa kval om halkan och kylan så har vi full förståelse för detta, även vi har respekt för vädrets makter. Det du ska börja med är att införskaffa ett par riktigt bra dubbdäck till din cykel. De kommer att ge dig en säkrare åktur.

—> Mer om Dubbdäck

Mera Cykel

Du kommer även att hitta artiklar om andra bra cykelprodukter som vi känner kan göra det antingen enklare för dig som cyklist eller som kan vara en stor tidssparare. Dvs som ger dig mer tid att spendera på cykeln eller tid som du istället kan lägga på familjen.

För att kunna vara så breda som möjligt har vi även samlat ihop en rad med vanliga cykelfrågor. Här kan både frågan och svaret vara kort, snabbt och smidigt.

Cykelprodukter du inte kommer läsa om här på Cyklo?

Ja det finns en del.

Bland annat produkter och tillbehör som vi inte känner gör någon större skillnad för din cykelupplevelse. Eller sådant som inte bidrar och gör det enklare att cykla tillsammans med andra.

Du kommer till exempel inte få läsa om nya pedaler eller de senaste råden angående styrbredd. Det kan du läsa om på andra ställen. Och de gör det så mycket bättre än oss dessutom. Vi håller oss till det vi är passionerade kring.

Vi är helt oberoende och har inget samarbete med någon utav de tillverkare av cykeltillbehör vi recenserar och i vissa fall rekommenderar. Dock så är vi affiliate åt några av de butiker som säljer produkterna. Dessa små inkomster det genererar låter oss driva och utveckla sidan för att den ska kunna bli en ännu bättre resurs i framtiden.

Vem står bakom Cyklo?

Först och främst är det jag, Tobias.

Tobias från Cyklo.se

Jag har cyklat i stort sett hela mitt liv. Det började på en bmx och diverse skogsbanor i väldigt unga år. Det ledde sedan till en ”karriär” som mtbcyklist, först Cross Country (numera kallat XCO) och sedan mest downhill.

Efter avslutad karriär fortsatte jag cykla, både mtb och landsväg. Jag cyklar fortfarande mycket men är nog egentligen en liten solskenscyklist.

Nu följer även de två barnen med ut, iaf ibland. Det skulle gärna få vara oftare dock.

Förutom Cyklo driver jag också ett par andra sajter och någon onlinebutik. Så mycket cykel och mycket onlinejobb blir det.

Då tar vi och rundar av..

Vår förhoppning är att våra artiklar och information ska ge dig svar på alla de frågor du kan tänkas ha angående cyklar och familjecykling. Och att det ska leda till att du och din familj kan spendera mer tid cyklandes.

Är det så att du ändå har någon liten fråga som du känner att du inte riktigt fått svar på?!

Hör då gärna av dig till oss.

Vi försöker då antingen ge dig ett direkt svar. Känner vi dock att den information även bör nå andra slänger vi nog ihop en liten artikel om det också.

Tack för att du är här.

Nu, ut och cykla med dig. Och du…ta med dig resten av familjen också!

———-

På Cyklo.se använder vi oss av bilder från diverse butiker, Creative Commons och SXC.

Stort tack även till dessa fotografer: Emaspounder på Flickr | Baudman på Flickr

Vill du koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev?