Om Sajten Cyklo.se

Hej, kul att du är här.

Vi som driver denna sida är dedikerade Cyklister. Men kanske inte riktigt i den mening du nu tänker.

Det vill säga att vi ligger och loggar mil på vägarna eller dunkar runt på sköna stigar i skogen, vi gör dock det också.

Utan det vi syftar på är att vi gillar att cykla och göra det till en happening för hela familjen. Vi vill att barnen och respektive också ska kunna ha kul på cykel, tillsammans!

Vad Du kan läsa om här på Cyklo.se

Vi vill här göra det enklare och tipsa om bra produkter som gör att fler kan uppleva cykelns fantastiska egenskaper och fördelar.

Vi kommer därför att ge råd och testa olika cykeltillbehör som Cykelkärror, CykelBarnstolar osv. Vi framhåller också väldigt gärna bra cykelprodukter för barn, och en mycket bra sådan är Balanscykeln eller SpringCykeln som den också kallas.

Balanscyklar (Springcyklar)

Den bästa förstacykeln för dina barn

Kanske ett lite stort och kaxigt påstående men faktum är att det i många (alla?) fall stämmer. Ditt barn lär sig direkt balans och utvecklar en känsla för cykeln. Vi hoppas kunna göra så att du och andra föräldrar väljer denna cykelmodell till sina barn. Det är något ni inte kommer behöva ångra.

Cykelkärran

Det perfekta transportmedlet för Barn, Packning eller Husdjur

Att rulla väg med en ny fräsch cykelkärra lastad med ditt/dina barn mot en mysig picknick. Ett ganska så trevligt scenario och faktum är att det inte är så svårt eller speciellt dyrt. Vi hoppas kunna guida dig rätt här, när det kommer till hur du väljer den bästa kärran efter dina preferenser och önskemål.

Du kommer även att hitta artiklar om andra bra cykelprodukter som vi känner kan göra det antingen enklare för dig som cyklist eller som kan vara en stor tidssparare, dvs som ger dig mer tid att spendera på cykeln eller som du kan lägga på familjen.

Dessa produkter och tillbehör kan handla om Dubbdäck till cykel, något som vi hoppas alla nu har eller kommer att köpa, cykelhållare till bilen med många fler. Det är tillbehör som vi känner ger dig en bättre förutsättning för härliga cykelupplevelser.

Dubbdäck till din Cykel

En produkt som vi absolut kan rekommendera är alltså cykeldubbdäck.

Vår förhoppning är att även du som kanske tvekar inför att bege dig ut på cykeln vintertid, när snön och isen ligger, ska våga ta steget ut även denna kallare årstid. Luften är klar och innehåller en massa syre, ljuset (så länge solen är uppe) är klart och energigivande – det finns egentligen bara fördelar 🙂

Har man dock vissa kval om halkan och kylan så har vi full förståelse för detta, även vi har respekt för vädrets makter. Det du ska börja med är att införskaffa ett par riktigt bra dubbdäck till din cykel. De kommer att ge dig en säkrare åktur.

Vi ger dig en mängd med råd och köptips runt omkring på dessa sidor. Se även till att klä dig korrekt, använd lager på lager principen.

Cykelprodukter du inte kommer läsa om här

Ja det handlar om delar och tillbehör som vi inte känner gör en väldigt stor skillnad för din upplevelse eller som inte bidrar så att du på ett enklare sätt kan cykla tillsammans med andra.

Du kommer till exempel inte få läsa om nya pedaler eller de senaste råden angående styrbredd. Det kan du läsa om på andra ställen. Och de gör det så mycket bättre än oss dessutom. Vi håller oss till det vi är passionerade kring.

Vi är helt oberoende och har inget samarbete med någon utav de tillverkare av cykeltillbehör vi recenserar och i vissa fall rekommenderar. Dock så är vi affiliate åt några av de butiker som säljer produkterna. Dessa små inkomster det genererar låter oss driva och utveckla sidan för att den ska kunna bli en ännu bättre resurs i framtiden.

Då tar vi och rundar av..

Vår förhoppning är att den info och de artiklar vi lägger ut ska ge dig svar på alla de frågor du kan tänkas ha, och att det ska leda till  att du och din familj kan spendera mer tid på cykeln.

Är det dock så att du ändå har någon liten fråga som du känner att du inte riktigt fått svar på?!

Hör då gärna av dig till oss här så ska vi antingen ge dig ett direkt svar eller om vi känner att den information bör nå andra också så slänger vi ihop en liten artikel.

Tack.

Nu ut och cykla. Och du…ta med dig resten av familjen också.

———-

På Cyklo.se använder vi oss av bilder från butiker och  Creative Commons bilder samt SXC och tackar för det dessa fotografer:

Emaspounder hos Flickr | Baudman på Flickr |

Vill du koppla upp dig mot vårt nyhetsbrev?