Cykla med Balanscykel: Jackson Goldstone visar hur

maj 1, 2014
Uppdaterad: 16-aug-2023

En balanscykel ses först och främst som en bra, rolig och lärorik förstacykel för barn. En cykel där barn på ett bra sätt lär sig om cykelkontroll och balans.

Men för barn som kanske redan från första stund har haft lätt för att lära sig. Och som alltid utvecklas fort.

Kan en springcykel även stilla deras hunger på att snabbt röra sig framåt och testa nya saker?

Har du någon gång ställt dig den frågan kan du sluta söka efter svaret – det räcker med att du tittar på klippet här nedan.

Jackson Goldstone Cyklar till Dagis på sin Balanscykel

Som du ser krävs bara lite kreativitet och mod för att verkligen ta balanscyklingen till nya höjder.

Jackson är naturligtvis en stor talang och om han fortsätter tycka det är kul med cyklar kan kan förmodligen en dag synas högt upp i resultatlistor inom i stort sett vilken cykelgren som helst.


Då filmen numera har ganska många år på nacken så innebär det att Jackson nu blivit äldre. Så vi tänkte här även visa hur det sett ut när han vuxit med sina cyklar genom åren.


Här i skatehallen:

…och lite Downhill:

Som synes har han fortsatt att utvecklas och kommer förmodligen även ta stora steg framöver.

Åtminstone så länge han tycker att cykling är det roligaste som finns!

Ok för att fortsätta med uppdateringarna om Jackson så är han numera professionell dh-cyklist. Här vinner han sin första världscuptävling i just downhill:

Har Balanscykeln något att göra med Jacksons Utveckling?

Eftersom vi på denna sida gillar Balanscyklar och tror att de kan hjälpa, samt göra skillnad för barns möjlighet att snabbt och på ett bra sätt lära sig att cykla. Så JA.

Nu verkar Jackson vara en talang utöver det vanliga och ha mycket som kommer naturligt för honom.

Men faktum är att han tidigt fick lära sig att kontrollera sin balans och sin kropp på en balanscykel, och det kan absolut ha hjälpt honom på vägen.

Då vi inte vet hur det hade gått om han istället vinglat fram på stödhjul är det svårt att med säkerhet säga ditt eller datt. Men nog har faktumet att han snabbt behärskade sin balans varit en stor faktor.

Flera sätt att Ha Kul på Balanscyklar

Man måste absolut inte vara så duktig som Jackson för att kunna ha kul på en balanscykel.

Alla barn, oavsett nivå på kunnandet, kan ha ett stort utbyte och roliga stunder på cykeln. Allt från att göra trick till att lugnt och stilla åka fram och tillbaka i hemmet. Det är därför dessa cyklar är så populära och bra för utvecklingen.

Alla utgår från sig själv och tar det vidare därifrån.

Vill ha man lite extra utveckling och kanske stilla ett begär att tävla finns det bland annat i USA en tävlingsserie startad av Strider Balanscyklar. Serien har under de senaste åren växt och inkluderar nu också en världscup samt ett världsmästerskap.

Här är en sammanfattning från 2018-års Världsmästerskap:

Ett roligt evenemang där inte alla tar det på allra största allvar utan många bara passar på att vara barn och ha roligt tillsammans.

Vi har även hört rykten om att serien kan vara på väg att startas upp även i Sverige. Vi försöker att hålla koll på det och ber att få återkomma i ärendet om ny info skulle dyka upp.

(Verkar tyvärr inte hända – uppdaterat 2018-08-27)

Har du nu blivit nyfiken på att själv köpa en Balanscykel till sonen eller dottern så har vi en stor genomgång av marknaden där vi jämför och betygsätter olika cyklar och märken:

Om Skribenten: Tobias

Tobias har på ett eller annat sätt cyklat, eller jobbat med cyklar, i snart 30 år. Med två barn blir det numera också en hel del familjecykling. Så en hel del kunskap om cykling finns. Nu lär han dig och många andra här allt han kan :)

Något du vill fråga eller lägga till?

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är markerade med en *

{"email":"E-postadressen är felaktig","url":"Sajtadress är felaktig","required":"Ett obligatorisk fält är ej ifyllt"}