Vad är skillnaden mellan Abus EaZy KF & USH fästen?

För att kunna sätta fast bygellåset på ett smidigt sätt på cykeln behövs ett fäste. På så sätt har du alltid med dig låset utan att du behöver plocka på dig låset och lägga det i en väska eller liknande varje gång du ska ut och cykla.

Abus har två olika typer av fäste för sina bygellås, EaZy KF och USH.

EaZy KF

Abus EaZy KF fäste för bygellås

EaZy KF är som namnet antyder enkelt, (easy), att använda. Tanken är att du ska kunna sätta fast låset med hjälp av en hand. Du klickar bara fast låset bygel i själva klickfästet.

TexKF

Abus TexKF fäste för bygellås

Är en variant av EaZy fästet, skillnaden är att det är lättare. Viktskillnaden beror på att fästet mot ramen är av textil istället för plast. Detta fäste används till lås där låg vikt är av högsta prioritet.

USH

Abus USH hållare/fäste för bygellås

USH är universalfästet och också det vanligaste. Det passar till de flesta cyklarna och placeringen av fästet kan du variera.

För att montera låset behöver du dela på bygel och låskolv. Låskolven för du in i fästet och sedan klickar du fast bygeln i fäste och kolv. Därför behövs alltid två händer när du använder detta fäste.

Om vi sammanfattar

  • EaZy KF passar ramar med en rördiameter mellan 28 – 36 mm
  • USH passar ramar med en rördiameter mellan 15 – 35 mm
  • EaZy KF kan du använda med bara en hand
  • USH kräver istället båda dina händer
  • Med ett EaZy KF fäste klickar du fast låset
  • Med USH fäster du och för i låset i en hållare.
Om skribenten

Tobias

Tobias har på ett eller annat sätt cyklat, eller jobbat med cyklar, i snart 30 år. Med två barn blir det numera också en hel del familjecykling. Så en hel del kunskap om cykling finns. Nu lär han dig och många andra här allt han kan :)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}