Finns det godkända larm för cykel?

Om du menar ett cykellarm som enbart larmar om cykeln flyttas på eller på annat sätt hanteras så är svaret nej. Ett larm utan låsmekanism kan inte vara godkänt pga av att det just saknar själva låsdelen.

Det finns dock ”vanliga” cykellås med inbyggt larm. T ex har Abus ett bygellås med larmfunktion, Abus SmartX Alarm. Låset fungerar som ett vanligt bygellås med tillägget att det skickar ut ett högt ljud när det registrerar något som kan vara ett stöldförsök.

Larm för cykel tillsammans med cykellås

Om du har någon sorts larm som du gärna använder på din cykel så rekommenderar vi att du även använder 1 cykellås, gärna ett godkänt sådant.

Ett larm på cykeln är smart på många sätt men det fungerar så klart allra bäst när det finns folk i närheten. Att ha ett larm som ljuder utan att någon hör ger ju ingenting när det kommer till stöldskydd.

Tyvärr är det så att dagens cykeltjuvar är väldigt snabba, smidiga och orädda – att stjäla en cykel bland folk mitt på ljusan dag är vanligt. Men ett larm kan här göra att de blir upptäckta.

Om skribenten

Tobias

Tobias har på ett eller annat sätt cyklat, eller jobbat med cyklar, i snart 30 år. Med två barn blir det numera också en hel del familjecykling. Så en hel del kunskap om cykling finns. Nu lär han dig och många andra här allt han kan :)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}