Att Tänka på Vid Köp av Begagnad Cykelvagn

Köpa Begagnad Cykelkärra

Du funderar på att köpa en cykelkärra av något slag men känslan är att det känns lite dyrt..

Det är fullt förståeligt. De kostar oftast en hel del att köpa in. Att då börja fundera på att istället köpa en begagnad cykelkärra eller cykelvagn är bara fullt naturligt.

Vi ger dig här några saker som du bör tänka på. För det första så finns det flera vägar du kan välja att gå för att hitta rätt.

När det gäller kärror för barn så växer barnen till slut ur dem och många lägger då ut vagnarna till försäljning. Här kan det finnas bra klipp att göra för den uppmärksamme. Passa på att lägg lite extra pengar på en riktig kvalitetsvagn när du ändå köper, även i andrahand.

Vår generella rekommendationen är dock att köpa nytt. Speciellt om det gäller en cykelvagn för barn.

Men om du nu har en budget som inte tillåter en ny kärra eller att just den modellen du vill ha är för dyr ny. Då är begagnat en bra väg att gå. Det gäller dock att ha lite koll på objektet som du ska köpa. Hur den tidigare ägaren har hållt efter kärran kan spela stor roll.

Mer om det följer här nedanför.

Vart Du Köper Begagnad Cykelkärra

Som för så många saker och produkter när det gäller köp på andrahandsmarknaden så är det dessa två aktörer som framför allt gäller:

På Tradera kan du även buda hem en ny oanvänd cykelvagn och detta ibland till väldigt bra priser. Tänk även på att hålla koll på dina lokala marknader och annonstorg samt den lokala tidningen.

Något som på senare är blivit väldigt populärt är Facebook loppisar. Titta in bland dina vänner och se vad som är på gång där.

Saker att Tänka På när Du Köper Begagnat

Det finns ett par saker som du bör vara extra uppmärksam på när du köper en begagnad cykelkärra.

Skicket är naturligtvis viktigast.

bike trailer photoTitta speciellt på fästanordningen (fästet) mot cykeln, eventuell säkerhetskoppling, ram och fästarmen samt hjulen. Titta efter brottytor, glapp och allmänt slitage.

Kolla över däcken så att de är bra. Gäller det en kärra som ska användas till att transportera barn bör du speciellt titta över sitsen och sätet där barnet (barnen) ska sitta, kolla bältet och andra säkerhetsdetaljer.

Planerar du att köpa av privatperson via en onlineannons ska du be säljaren att få använda en betallösning där pengarna är låsta tills du sett objektet och godkänt affären. Detta som en extra säkerhet för dig, och för säljaren kan det ses som en förtroendebyggare.

Fördelar med att istället Köpa en Ny Cykelvagn

Snygg och smidig Cykelkärra från CroozerHar du en bra budget avsatt för att lägga på en cykelkärra så tycker vi dock att du ska köpa en ny.

Här är några av de direkta fördelar vi ser:

  • Utbudet och tillgängligheten är större
  • Du får lättare en kärra som är perfekt för just dig och dina behov
  • Du får garanti som ursprunglig köpare
  • Du kan själv sälja din vagn vidare när den gjort sin plikt
  • Du skapar en affärsrelation med en återförsäljare och kan lättare få råd och hjälp
  • Du vet var du ska vända dig för att komma över tillbehör och eventuella reservdelar

Som ni ser finns det många fördelar men med det sagt så är det ändå inte fel att köpa begagnat. Det finns klipp att göra där ute. Var dock uppmärksam och väldigt selektiv.

Lycka till med köpet!

Foto av thescarletmanuka

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: